You are currently viewing Uute rütmidega kohanemine

Uute rütmidega kohanemine

 

Käesoleva aasta detsember meenutab mõnes mõttes eelmist aastat – palju on uut, on otste kokku tõmbamist, uusi plaane, aga ka täiesti uusi algusi – või uusi rütme. 

Vaid napp kuu aega pärast seda, kui ametlikult Buzz Talenti ridadesse astusin, valiti mind ametlikuks ‘eetrinäoks’ sotsiaalmeedia rakendusele, millele maailmas on juba miljard kasutajat, kuid mida nad soovivad Suurbritannias suuremalt promoda. See tähendab minu jaoks igakuiselt vähemalt 30 otse-eetri tundi. Minimaalselt tund aega, maksimaalselt kolm tundi korraga. Seni kõige pikem, mis olen teinud, oli veidi üle kahe tunni. Kuna see 30 tundi tuleb eetris olla kalendrikuu jooksul, aga mina alustasin 8. detsembrist, siis läks veidi kiireks, et detsembri lõpuks 30 tundi täis saada, aga praegu olen ilusti joonel – eilsega on üle 22 tunni eetriaega täis. 

Mida ma seal teen? Raamatut loen – praeguseks olen nii juba kolm raamatut valjusti ette lugenud ning jah – inimestele meeldib. Promon enda asju ka – see on absoluutselt lubatav ning Buzzi eetrinägude hulgas on neid loomeinimesi rohkem – kes laulab, kes tantsib, kes teeb trenni…. On ka neid, kes lihtsalt vestlevad. Mõned õpetavad, kuidas meiki teha, aga seal on ka nt pubiomanikke jne. Kui teleseriaalide näitlejatel on olukord kontrolli all, siis need, kes teatris töötasid või ka lihtsalt kontserte andsid, neil on ikka praegu olukord päris raske, arvestades, et märtsi lõpust alates pole nad saanud publiku ette. Teatreid pole siin lahti tehtudki, mitte ühtegi avalikku kontserti ei toimu. Pillimängudest puhkpille (sh torupilli) saab õppida ainult virtuaalselt, samuti on koolis muusikatundides laulmine välistatud. 26. detsembrist alates 3 nädalat võib liikuda ainult oma omavalitsuse piires, lisaks igasugused muud ‘nunnud’ klauslid. Juhhei! 

Seega, sain nautida minu jaoks 11. detsembril alanud salsa ja bachata-kizomba tunde vaid nädal aega, sest piirangud karmistusid tegelikult juba reedel. St rühmatunnid täiskasvanutele keelati reedel kella 18st alates. 🙈 Aga – inimene on nutikas, ning me oleme leidnud lahenduse. Tantsurõõm jätkub! 

Kutt sai ka reedega koolivaheajale ning uuesti kooli lähevad nad 11. jaanuarist. Vaheaega pikendati nädala võrra, aga esimene koolinädal on ka virtuaalne. Ehk on selle aja peale rohkem selgust. Jõulude ajal oleme koos Peterheadi kandis olevate eestlaste Sille ja Ellega. Moodustame omavahel n-ö laiendatud pere. Tänu Vampsu jõupingutustele ja DPD nobedusele jõudis pakk Eestist siia ca 3 tööpäevaga. Seevastu Omnivaga saadetud pakike tuleb vist jalgsi – on juba 10 päeva teine teel olnud. Ootame. 😂😁

Kutt sai vahepeal kadettides ka käia, kuigi uute piirangutega toimivad needki kokkusaamised nüüd õuetingimustes. Nagu ikka – veidi oli vaja ka siinse paberimajandusega tegeleda. Ettevõtte paberimajandus ootab ees jaanuaris – siis tuleb esitada enesehindamise plaan ning tasuda maksud. 

Pühapäeva õhtul võtsin kolmandat korda osa ka nn Luuleprõmmist Eesti mõistes. Parimaid ei selgitata, pigem on see üksteisele kaasa elamise ja tunnustamise maraton – ca kolmetunnised üritused virtuaalselt. Iga kord olen lugenud midagi ka eesti keeles, ning nt eelmisel korral seda ka suisa küsiti. Avapildil olev habemik on ettevõtmise eestvedaja Fin Hall. Minu esinemist näeb alates 2.24. Kommentaariumi kastis olndu tagasiside kohaselt on mul täiesti eristatav stiil – kuulda seda neilt, kes on aastaid, aastakümneid siinsel kirjandusmaastikul tegevad, oli muidugi hea tunne. Lisaks potsatas sõnumitesse kutseid kokku kolmele sarnasele üritusele. Kaks jaanuaris, üks veebruaris. 

Detsembris jõudsid minuni ka kaks raamatud, kus minu luuletused sees. Ühe andis välja seesama Fin Hall, kes pani kokku 100 luuletaja tekstid, mis said (vist?) suvel ühiselt tema eestvõttel kirjutatud. Ikka nii, et sees vähemalt üks sõna eelmisest luuletusest. 
Teine raamat on rahvusvaheline kogumik autoritest, kes ilma pandeemiata poleks ‘kohtunud’ või oma loomingut sel moel üksteisele lugeda saanud. Saatsin kaks tööd, välja valiti luuletus. Raamatu pealkiri “Geography is irrelevant” ehk tõlkes – asukoht pole oluline. Mõlemad raamatud müügil ka Amazonis. 
Ahjaa – detsembris käivitus ka meie rahvusvaheline mastermind ehk ühisaju grupp. Seltskond jälle ääretult rahvusvaheline: Kanada, USA, Prantsusmaa, ja siis mina Šotimaalt. Kokku kuuekesi. Väga mõnusad mõttevahetused, oleme kõik hästi erinevatest eluvaldkondadest, mistõttu saame üksteist paremini aidata, andes teadmisi, mida teistel pole. 
Teadmiste täiendamine, õppimine on kuidagi nii enesestmõistetav osa päevast, et seda enam nagu ei ole meeleski eraldi välja tuua, eriti, kui need on sellised tunni-poolteisesed sündmused. 
Järgmine nädal saab saabumisest aasta. Jah. Meil on plaanis tähistada. Meile omasel, veidi pöörasel moel. Püsige blogis!