You are currently viewing Palju õnne, Eesti!

Palju õnne, Eesti!

Aastatagune Eesti sünnipäev on selgelt meeles. Oli talviselt tormine ilm. Sadas lund, lörtsi, vihma. Kõike. See oli ka esimene päev alates siiatulekust, kus üldse päikest ei näinud. Täna on olnud 11 kraadi sooja, päikeseline ning väga kevadine. Kutt ütles ka, et õhk on väga värske, kevadine. Käisime hommikul päikesetõusu ajal jalutamas ja laulsime pargis hümni ka. Krookused õitsevad muru sees, nartsissid juba näitavad ka pungasid – tõenäoliselt täna või homme lähevad õitsema. 💮

Praegu, kui seda blogipostitust kirjutan, siis mängib ERRi veebilehelt vabariigi aastapäeva otseülekanne. Tore kontsert oli. Päeval vaatasin ka Järvamaast tehtud filmi. Facebook on kaks päeva meelde tuletanud kõiki neid vabariigi aastapäevaga seonduvaid otseülekandeid, mis JT ajal tehtud said. Toredad hetked. 

Tänast päeva tähistasime ka sinimustvalgeks riietudes, tegin kooki, sõin suitsuvorsti ja värske kurgiga musta leiba hommikul. Õhtul panin kaks autogrammiga raamatut taas posti – ühe Kanadasse ja teise USAsse. 

Kuti sünnipäevale tagasi vaadates, siis see üllatus oli tema lemmikfilmi Star Wars kangelased. Tegin Facebookis oma seina peal otseülekande ka – kel on konto, saab järele vaadata. Kutt oli väga üllatunud. Ja väga rahul. Nüüd on tal neli tegelast külas käinud. 😎 Mul on hea meel ka selle üle, et veebruarikuu sünnipäevalastele posti pandud kaardid jõudsid kohale. See, et 18. detsembri teele pandud maksikirjad kuskil “kindlas kohas” on, on muidugi jama, sama kuupäevaga kaardid jõudsid kõik kohale. 

Pühapäeva õhtune esinemine rahvusvahelise emakeelepäeva raames on nüüd ka salvestusena nähtav, minu esinemisjärg oli neljas. Esitan katkendeid raamatust nii eesti kui ka inglise keeles. Nautige – kuuleb ka näiteks filipiinikeelset laulu. 

Eelmisel nädalal sain tähistada ka oma esimest suurettevõttest klienti, kellele kirjutan turundustekste nii eesti kui ka inglise keeles. Tekkis selline paus suurte asjade vahel. Rõõmu valmistab seegi, kui praegused kliendid tahavad koostööd uute projektidega jätkata. Aitäh teile! Eraelulistest saavutustest on suurim raudselt see, et sain edukalt hakkama pärmitaigna valmistamisega. Ma polnud varem teinud, aga meie pere õunakook käib justnimelt pärmitaignaga. Kasutasin siis kõiki moodsaid võimalusi ning Empsiga oli videokõne. Taigen kerkis silmnähtavalt ning terve nädalavahetuse sõime kordamööda kohupiimakorpe, õunakooki, kaneelirulle ja õuna-rosina stritslit.

Oma isiklikke projekte ajan ka ikka edasi. Kui miskit jagada juba, siis muidugi jagan! Tänase päeva puhul jagan aga üht luuletust, mille kunagi kirjutasin. 

Peegeldus

Sinavas järves peegeldub pilvede piir.

Ma tunnen ta värve ja teeseldud tundub kõik siis.
Näen valgust veesilmas kumamas vaikuse seest.
Ei kuulegi helgust maailmas,
kui aina põgenen enese eest.

Mustavas laanes ometi nägijaks saan.
Ise andmata võttes olen koletis endale ma.
Aeg muuta meid võib kartmata koormata end.
Vaev lihtsale mõtetes öelda on “ei”
ja kerguses kulgeb jaatav allatuult lend.

Valge ookeani kaldal kohtuvad taevas ja maa.

Ma jääda ei malda ja lahkuda siiski ei saa.
Toob taevagi alla tähtede joovastav helk.
Saan hetkedes olla nagu viiv,
sinu sinumustvagete silmade pilk. 

Ilusat Eesti sünnipäeva siit 1000 miili tagant! 

Leave a Reply