Kas teate kedagi, kes arve üle rõõmustaks? 😏

Mulle vaatas see tüüp täna mitu korda peeglist otsa. Jap. Ma rõõmustasin täna ikka niimoodi (ei saa just öelda, et nagu-ei-kunagi-varem), et võttis kilkama. Mis sest, et füüsiliselt kohal seda arvet veel pole, aga 14. jaanuaril lubati saata. Tegemist on elektri-ja gaasiarvega ning selle arve võtan ma kaasa, kui lähen Bank of Scotlandi klienditeenindaja juurde kokkulepitud kohtumisele. 😎 Helistasin kohalikule teenusepakkujale Bulb ja niutsusin natuke, et “linnamaksu kviitung saabub 90 päeva pärast, otse majaomanikuga lepingut nad ei arvesta, aga teie olete ju ettevõte, mis reklaamib end kui keegi, kes teeb rohkem, kui neilt oodatakse”.

Kui nad teatasid, et väljastavad arve 14. jaanuaril, siis piiksusin rõõmust, sest see arve teeb mind panga silmis usaldusväärseks, kinnitab, et ma tõepoolest soovin siin riigis makse maksta ja mul on siin riigis maksekohustused. Kiitsin neid ja tänasin mitu korda. 😇 Tänasin mõttes ka Bank of Scotlandi klienditeenindajat kesklinnas, kes mind ruttu ette võttis ja selle idee mulle andis. Nad on ikka täiega abivalmid siin. Umbes minut pärast saabumist leidus vaba nõustaja, kes ütles, et minu loos pole midagi erandlikku. Rõhutasin, et ma kuidagimoodi ei kurda, lihtsalt püüan lahendust leida ja see neile meeldis. 😏

See kõik oli pärastlõunal, aga hommikul käisin siis kohalikus Jobcenteris, et lasta end intervjueerida national insurance numbri (panin algul valvelauas puusse ja kasutasin väljendit social security number) 🙊 jaoks. Seesama, mille jaoks oli vaja neid pabereid, mida eile raamatukogus välja trükkimas käisin, aga selgus, et neid ikka ei lähe vaja. Sõbralik onkel leti taga selgitas, et “nad on kohustatud ütlema, et inimesed ikka võtaks töö otsimist tõsiselt, mitte lihtsalt ei elaks toetustest.”
Onkel teatas, et mõned nädalad läheb aega, aga saadud paberi võin ma tööandjale esitada, ja siis nad oskavad ise edasi tegutseda.
Enne mind intervjueeris onkel poolakaid, õigemini vanemat prouat, kelle tütar on lapsega siin elas. Naine ise eriti inglise keelt ei osanud, tütar vastas tema eest. Miskid 25+ noormehed olid ka.
Nunnu oli see, et kui esimesel korrusel valvelauas teatasin, et mul on kohtumine (see kõlab ikka nii tähtsalt ja uhkelt) selle numbri saamiseks, siis neil läks nägu kohe rõõmsaks ja üks neist teatas, et “well, that one is easy”, ehk siis minuga läheb lihtsalt. Mingu ma kolmandale korrusele. Läksin. Seal oli veel üks valvelaud. Ja onkel. Tühi laud. Ei raamatut, ei arvutit. Lihtsalt suunas puhkenurka istuma. Vat see on raske töö. Istu ja vaata immigrante. Ei mingit võimalust lugeda ega isegi mitte kirja panna. 😶
Kohalik raamatukogu on pisike, väike linnaosa raamatukogu, aga terve linna peale on suur süsteem, milles on ca 20 raamatukogu ja kõigile kehtib üks raamatukogukaart. Jah, me Kutiga oleme mõlemad lugejad ja laenutasime lugemist-vaatamist ka. Selgus aga, et mu läpakas DVD-sid ei mängi, seega film Aberdeeni ajaloost jääb ilmselt vaatamata. Esialgu.
Raamatukogus on eraldi arvutid lastele ja täiskasvanutele, samuti märkimisväärselt kohalikku turismiinfot, ukse taga stendidel on ka terviseteavet ning huviringide kohta info. Lastele on oma nurk, kusjuures laste ja noorte DVD-de laenutuse eest raha ei küsita. 👍

Kutt oli ennelõuna üksi kodus, mis on siin täitsa OK, sest konkreetset paika pandud vanust, millal tohib üksi kodus olla, naabrite kinnitusel pole, aga alates 12ndast eluaastast on see üsna tavapärane. Selgitasin, et Kutt käis Eestis bussiga 20 miili kaugusele kooli ja tagasi, ja siis arvasid kohalikud, et siis ei tohiks üldse mingit teemat tekkida.

👉Ja nüüd – kooli osas on uudiseid. Kutt läheb neljapäeval kooli. Akadeemiasse. 👌👍 Täna direktori asetäitja kirjutas, kohtume temaga kell 14 ja pärast seda tulen mina koju pabereid täitma, tema on koolipäeva lõpuni. Täna käisime kooliks vajalikke riideid ostmas: valged särgid, mustad (viigi)püksid, musta värvi sokid ja kingad. See on kohustuslik. Koolimajast saame lipsu ka. Poodides on suisa eraldi kooliriiete osakond. Talle läksid selga 15-16aastaste riided. Jalanumber 40,5.🙈 Ahjaa, valge särgi asemel tuleb kanda veel eraldi t-särgilaadset asja, n-ö ihupesupluus.
Sisejalanõude teema selgub neljapäeval.

Tänased tähtsamad uudised on teieni toodud. Homme hommikul võtan kokku selle, mis linnas nägime.

Leave a Reply