Õpime. Mõlemad. Ilma ja inimesi tundma.

“Mul on kuu eesmärk täidetud, mul on 3 uut sõpra olemas!” hõiskas Kutt, kui temaga eile pärast kooli kokku saime.👏 Läksime ASDAsse pilte tegema. Saime mõlemad kuue naela eest portsu veidraid passipilte. 😀 Kuidagi on ikka nii, et kodus kammid end ära, ja siis selleks ajaks, kui seal kuubikus oled ja ülieredas valguses silmi kissitamast püüad hoiduda, on iga lokk otsustanud isepidi end sättida ning õues kõndimisest põskedele tekkinud puna on kuhugi kadunud. 😕
Mis seal ikka, nüüd on need pildid vähemalt olemas. Pilti on vaja nt ühistranspordi kuukaardile.

Koju jalutades küsisin siis ka muljeid esimesest prantsuse keele tunnist. “Palju aru said?” “Mitte midagi!” vastas Kutt naerdes. “Nad juba õpivad kellaaegasid ütlema!” Aga Sõber olevat teda aidanud. 👍
Tundub, et nad tõesti klapivad hästi, sest planeerivad juba üksteisele külaskäike ning Kutt lubas neil aidata telefoni tõmmata koha, kus mänge saab laadida. 🙊

Pärast eelmise postituse lõpetamist sain teada, et see tuul, mis õues lammutab, on torm nimega Brendan, mille tõttu seisis kohati rongiliiklus, sillad olid kinni, laevaliiklusest rääkimata. 😬😮Siit videost saab väikse ülevaate, mis esmaspäeval Šotimaa eri paigus toimus.

Kodus, majade vahel ei saanud eriti arugi, kuigi käisime ju samal õhtul kella 17.17 paiku raamatukogus. Puhus jah ja sadas ka, aga selgitasin Kutile, et see ongi see ilm, mille kohta šotlased “dreich” ütlevad, ehk kus 🌧💦💧vihma sajab ülevalt, külgedelt, diagonaalis ja maa seest ka. Selgus, et tegelikult oli viimase kahe aasta tugevaim torm. Tuuleiilide kiiruseks mõõdeti kuni 100 miili tunnis ja olusid raskendasid tõus ning tugevad lained.
Eriti hull oligi olukord lääne-ja loode-Šotimaal, aga ka Aberdeeni kandis olevat tugevaid puhanguid olnud. Promenaadil me ei käinud, seega ei oska öelda, kas Aberdeenis ka lained niimoodi sõiduteele loksusid. Öösel ka kolistas, kuigi ilmateade väidab, et tuul üha nõrgeneb.
Kui üldiselt öeldakse, et Šotimaa pole koht, kuhu ilma pärast tullakse, sest sõltumata aastaajast võid sa 24h jooksul nelja aastaaega kogeda, siis meil on seni kõik hästi olnud. 🌄🌅Iga päev paistab päike🌞 vähemalt 15 minutit, kuigi enamasti kauem. Tänagi on ilm olnud päikeseline, kuigi mere kohalt paistab vihmapilvi. See aga tähendab kaunist päikeseloojangut. 🌇

Kui seni olen Aberdeeni tundma õppimisel keskendunud sellele, mida siin vaadata on, siis vähem olen tähelepanu pööranud sellele, kes mu ümber on. Eile õhtul tegelesin selle vea parandamisega. Need Emmede grupid sotsiaalmeedias on ikka ühed vägevad kohad selles mõttes, et kui Emmed ka ei tea, siis ei tea vist keegi. 😁😂 Vähem kui 30 minutiga olid mul olemas kohalike soovitused pere-, silma-, ja hambaarsti osas (peame end kirja panema), samuti soovitati FB lehekülgi, mida jälgida ja gruppe, kuhu end sisse möllida.
Reede hommikuks tuuakse mulle koju ka talust mahepiima, õunamahla, koort ja mune. 👍Ja seda kõike vähem kui 5 naela eest.
Lisaks kirjutasin nelja kodutänava Emmega, neist üks on Kuti Sõbra ema. Laupäeval läheb Kutt neile külla, lisaks on siin tänavas veel 2 poissi, üks samuti 11, teine 8, kes Kutiga valmis sõbrustama. Vägev. “Ülihästi. Iga päev läheb järjest paremini!” oli Kuti kokkuvõte tänase päeva kohta. 👌😇 Õpetajad pidid klassi tulles nii lahked olema ja geograafias oli ta käekirja eest kiita saanud. Homseks jäeti koduseid töid ka.
✎✎✎
Kel iganes peaks olema vaja ühel hetkel oma CV’d üle vaadata või nt LinkedInis oma profiili täiendada, siis võtke aega. Minul polnud see isegi mitte ühe päeva töö ning nii oma CV’d, profiile tööotsimisportaalides kui ka LinkedInis olen selle siin oldud aja jooksul vist kolm korda kindlasti täiendanud-täpsustanud-parandanud.
Saan enda kohta järjest rohkem teada, näiteks seda, et vaja on õppida veel suuremalt ja julgemalt mõtlema. Et olen oma kaaskirjas olnud liiga tagasihoidlik, kuigi kui Eestis selle välja saadaksin, siis ilmselt näiksin liiga enesekindlana. 😆

Eile õhtul oli esimene kord, kus Kutt end kontrollida ei suutnud. Näitasin talle meist veidi põhjapool asuva linna pilti, kus teed, mäed ja puud olid kõik lumekihi all. 🙉Kostus terve heliredel, sest oleks te seda elevust näinud. Ma siis näitasin seinale  – ja siis ta ehmus ära. Kutt teab hästi, et siin selle 73 lehekülje seas on üürilepingus ka punktid, et kui sa naabreid häirid, tüütad või oled ebaviisakas, siis see on piisav põhjus, et üürileping üles öelda.❄❄❄ Aga jah, tõesti, talv on ka siiakanti jõudnud ning nädalavahetusel on ilmselt suusakeskused rahvast tulvil, sest tuul peaks vaibuma, aga lund sajab järjest juurde. Meile lähimad on Glenshee, Cairngorm ja The Lecht, kes lumeolusid vaadata tahab.

Leave a Reply