😈Ei midagi kriminaalset: rahapesu ja verine esimene koolipĂ€ev

Mis seal salata: eks me olime mĂ”lemad veidi pabinas, aga mul on temasse usku ja seetĂ”ttu sai veel hommikul ka vĂ€iksemat sorti motivatsioonikĂ”ne (ja palju-palju armastust) kaasa antud. “95% sellest, kuidas sul lĂ€heb, sĂ”ltub sellest, kuidas sa sellesse ise suhtud,” lisasin. “Just nii!” teatas ta reipalt. Ja kallistas hĂ€sti-hĂ€sti kĂ”vasti. Hommikul tegin talle veel patsid pealaele, nagu neil kuulsatel jalgpalluritel ning lehvitasin lĂ€bi köögiakna. Kaasas minu lubadus, et Ă”htul ootan teda spagettidega, ta teele lĂ€ks.
Mu mÔtted olid temaga kogu aeg, ja teadmine, et tal on tore.
Kuigi mainisin, et “noh, kui sul aega on, vĂ”id ju pauside ajal mĂ€rku anda, kuidas sul lĂ€heb,” siis tegelikult on see Kuti puhul hea mĂ€rk, kui on vaikus. Siis on jĂ€relikult kĂ”ik hĂ€sti ja ta naudib olukorda. Spordilaagrites on sama asi olnud – kui ma nĂ€dala korra meelde tulin, siis oli tal tore olla. 😍
Tundus, et kĂ”ik toimis, sest esimene teade, mis koolis toimus, saabus SMSiga kell 13.41. “Mul jooksis natu ninast verd, muu kĂ”ik hĂ€sti.” 🙈
Normaalne. Ninaverejookse on tal enne ka olnud ja ta oskab suurepĂ€raselt end selles olukorras aidata. 🙏😎
Mina tegelesin samal ajal peamiselt Aberdeeni Ülikooli kohta uurimisega, samuti lugesin materjali Ć otimaa kohta. NĂ€iteks on Edinburghis ĂŒks tunnel, see on vana raudteetunnel, mis vanim kogu UK’s ning on lĂ”ik kunagisest linna esimesest raudteest. See on jalakĂ€ijatele ja ratturitele avatud ja seda mööda saab Holyroodi Palee juurest Arthur’s Seat nime kandva mĂ€eni.
Aga avastasin ka, et olin pĂŒhapĂ€eval saanud hakkama vĂ€iksemat sorti rahapesuga. Puhaste, kuivade teksade taskust avastasin kĂŒmne-ja viienaelase, mis olid viimati vist nii puhtad rahamasinast vĂ€lja tulles, kuigi olen 100% kindel, et selle ökopesuvahendi jĂ€rele need kĂŒll ei lĂ”hnanud. Need kaks lĂ”hnavat kupĂŒĂŒri saab Kutt endale kooli kaasa, et panna sööklakaardile.

Suur osa Kuti kooliteest kulgeb sellisel haljasalal.

👉Siin tasuta koolilĂ”unaid pole. Soe lĂ”unasöök maksab 3-4 naela ja see raha tuleb siis lapsele kaasa anda, kus nad automaadis selle söökla-kohviku kaardile panevad. Kui mĂ”elda, et vĂ€ike paus on ka 10 paiku, ja 2 naela seal mingite snĂ€kkide peale laiaks lĂŒĂŒa ei ole mingi probleem, siis pidasime Kutiga veidi aru ja hommikuse pausi ajaks vĂ”tab ta kodust ĂŒht-teist kaasa. Ma kĂŒll mĂ”tlesin, et ta sööb tasapisi Ă€ra kĂ”ik need naabrite ja majaomaniku toodud kĂŒpsised, aga ta otsustas tervislikumate snĂ€kkide kasuks: kĂ€iku lĂ€hevad Eestist kaasa vĂ”etud maherosinad, banaanilaastud ja gojid. Jah, sellest poest ostetud, kus ma Hr Kahemillisele pistaatsiaid, mangosid ja hapukirsse tellisin. 👈

Muidugi tegin ka vĂ€ikese tiiru ĂŒmbruskonnas, sel korral oli see ca 4 miili ehk 6 km. KĂ€isin samas ASDA poes, kuhu majaomanik meid esimesel Ă”htul viis, sest see pood on Kuti kooli lĂ€hedal ning seal on automaat, kus me saame endast portreefotod teha.
Tegemist siis supermarketiga, kus ca 50% on toidule ja 50% muudele kaupadele. On raamatuid, DVDsid, CDsid, aga ka telerid, riided, jalanÔud, potid-pannid jms.
Vaatasin ĂŒle, ehk leian Kutile musta sviiter-tĂŒĂŒpi kerge kampsiku, mis kooli eelistuste kohaselt peaks olema must, aga vĂ”ib olla ka tume, kuid tema suurusele kĂŒll miskit polnud. See-eest ĂŒllatas 👹 meeste bokserite valik. 🙊
Mis silma jĂ€i? VĂ€rvid on moes. Ei mingit 50 erinevat tooni hall-metallik-diisel-tĂŒĂŒpi hĂ”lste. 😀
Toiduosakonnas on mitu riiulitevahet pĂŒhendatud igasugustele snĂ€kkidele. Okei, puu-ja köögiviljavalik on ka vĂ€ga rikkalik, hĂ€sti palju on erinevaid valmis salateid sh toorsalateid.
Kes soodsaid oste nillib ja midagi kohe tahab Ă€ra sĂŒĂŒa, siis iga kaubagrupi juures on ka nn söö-tĂ€na-Ă€ra lett, kus on tooted 50% vĂ”i isegi rohkem alla hinnatud, eesmĂ€rgiga vĂ€hendada toidu raiskamist.
Õhtul kuulsin siis ka koolimuljeid. Õnneliku nĂ€oga laps tuli koolist ning kui ta heade soovidega kaardi avastas, siis oli kalli sama tugev, kui hommikul. 😇 Tore on teada, et mu lapsel on koolis juba vĂ€hemalt ĂŒks SĂ”ber ning et tĂŒdrukutele meeldivad tema juuksed, st soeng ja vĂ€rv (mida on kĂŒll vĂ€he jĂ€rel) ka. AitĂ€h, Age! 

Siin Kutt koolis kĂ€ibki. Koolil on ka oma ujula. 

Nagu arvata oli, sai Kutt hakkama.đŸ’Ș💖👍 Julges abi kĂŒsida ning koos SĂ”braga tegid Ă€ra ka inglise keele kodutöö. SĂ”ber on ĆĄotlane, nagu ma aru sain. Saabki kohalikku hÀÀldust ja kombeid otsesest allikast. Ka Kutile öeldi, et ta on praegu ainus eestlane koolis. EsmaspĂ€eviti ja reedeti on tal ujumine, mille ĂŒle on tal endal ka hea meel, prantsuse keele tunni muljeid kuulen homme. Matemaatikas Ă”pivad nad praegu midagi, mida Kutt varem Ă”ppinud pole, aga Ă”pikut mulle ei nĂ€idatud, ajaloo ja inglise keele kodutööd kĂŒll. 😉 Informaatikas teevad nad Google Drive’i jutukest.
“Meil on vĂ€ga tore klass, seal on pĂ€ris toredaid poisse, kes teevad lahedaid asju,” ĂŒtles ta veel nĂŒĂŒd Ă”htulgi. Inglise keele Ă”petaja meeldib talle ka, sest teeb nalja ja on meesterahvas. 😀
Ahjaa, hommikul tĂ”mmatud tĂ”lke-Ă€ppidest ei olnud kasu, sest kooli WiFisse lapsed ei saa. Seega – palus ta lihtsalt Ă”petajatel seletada uuesti ja aeglasemalt. Ma olen nii uhke, et ta end ĂŒletada suutis! Ütlesin seda talle, aga ĂŒtlen teile ka.
Õhtul saime Ă”ppetunni, et 💹suure tuule ja 💩vihmaga ei tohi irvakil akent omapead jĂ€tta – see vĂ”ib aknalaual olevatele paberist asjade tervisele halvasti mĂ”juda. Mis seal ikka, Ă”nneks oli Eestist vĂ”imas föön kaasa vĂ”etud ning veetsin ca 15 minutit fööniga tuba kĂŒttes. 😆
Aga nagu siinkandis on kombeks öelda – eksimine on ainus vĂ”imalus Ă”ppida. Liigselt ei tohi vigadele mĂ”elda, vaid neid tuleb vĂ”tta kui kogemust ja minna edasi. 👍

P.S Naabrid ja majaomanikud elavad ka meile tĂ€iega kaasa. On hĂ€sti-hĂ€sti abivalmid ja kĂŒsisid samuti Kuti koolipĂ€eva kohta. Majaomanikud on plaanis nĂ€dalavahetusel sööma kutsuda, aga Rachelile ja tema perele vĂ”iks vist koogi kĂŒpsetada? 😋

Leave a Reply